Соопштение

Untitled-design (1)
автор /

Прес центар на СПМ

Прес центарот на СПМ се грижи за континуирано информирање на своите членови и симпатизери во врска со заложбите, активностите и плановите на СПМ

April 20, 2024

Соопштенија

soopstenie

Социјалистичката партија на Македонија оценува дека почетокот на кампањата за избор на пратеници заедно со претседателската ја покажува ориентацијата и силата на граѓаните за промени.

Промените доаѓаат заедно со проектите и вложувањата во продуктивни намени. Доста беа од СДС и ДУИ лажни почетоци на патишта кои не се градат, на фабрики на ливади кои ги нема, празни ветувања  и слично.

Поразени ќе бидат предавниците и криминалците кои со коруптивни методи ја држат државата во застој и изолација. Заради нив нема напредок во еворинтеграцијта зошто тие се откажаа од македонизмот и од македонскиот идентитет.

Енергијата што ја прокажаа граѓаните ги мотивира кандидатите на Коалицијата “Твоја Македонија” да продолжат на патот да ги променат негативните трендови и да ја реализираат Програмата 1198 на проекти и иницијативи за раст и развој и за подобрување на животот на граѓаните.

Македонското национално ткиво мора да се обедини и да дојде до израз силата на македонското. Во спротивно со СДС и ДУИ државата и натаму ќе е на продажба, во распад, зошто тие го бришат македонското историско наследство што е создадено во изминатите децении и векови.

Македонизмот мора да победи во интерес на сегашноста и за идните генерации. Коалицијата „Твоја Македонија со добивањето гласови за  поддршка ќе направи државата да опстои и да влеза во ЕУ со сите критериуми кои се редовно потребни, а не со уцени и наметнати бугарски барања.

Социјалистичката партија на Македонија повикува масовно на избори зошто тие се единствена жанса за просперитетот и развој на Македонија.

Споделете го текстот

Споделете

Пристапница компакт

пополнете пристапница кон спм

Пополнете ја пристапницата по што ќе ве контактираме за комплетирање на пристапувањето кон членство во Социјалистичка Партија на Македонија

Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашиот телефонски број во формат +389 7X XXX XXX
Внесета ја вашата email адреса
Внесете ја годината на раѓање
Изберете ја општината во која имате постојано место на живеење.

изберете тип на членство

Сакам да се зачленам во следните организации

Политичка програма

Политичка програма на Социјалистичка Партија на Македонија