Соопштение

Untitled-design (1)
автор /

Прес центар на СПМ

Прес центарот на СПМ се грижи за континуирано информирање на своите членови и симпатизери во врска со заложбите, активностите и плановите на СПМ

April 30, 2024

Вести

soopstenie

Социјалистичката партија на Македонија прeдизборниот наратив на СДС и надувањето на носењето тешки одлуки како причина за малиот број гласови го смета за инфантилно неиздржан. Вистината не е во носењето тешки туку предавнички одлуки, причина за нивното отфрлање од страна на народот.

Предавниците никаде не поминуваат, туку секаде се осудени и казнети.

СДС и ДУИ продаваа македонски национални  интереси, не почитуваа народен референдум туку спротивно на волјата на граѓаните сменија име и идентитетски обележја на државата. На власт дојдоа со лаги и со шарена револуција за да ја продаваат и делат Македонија.

Социјалистичката партија на Македонија укажува дека предавничките одлуки на СДС и ДУИ и нанесоа огромна штета на Македонија. Последиците ги трпат граѓаните кои осиромашија и заради тоа масовно се иселуваат. Штетата ќе се пренесе и на идните генерации и затоа мора да се случат промени кои народот ги очекува. 

Носителите на предавничките одлуки мора да одговараат, а изборите се единствена можност за нивно сменување и казнување. Тие не се откажуваат од криминалот и корупцијата ниту се откажуваат од нивната срамна иднина полна со лажни ветувања и неизвесности за народот.

Социјалистичката партија на Македонија ги повикува граѓаните да ги казнат штетните политики на СДС и ДУИ кои безочно работат против државата и народот.  

На 8 мај со масовна излезност да се гласа за Коалицијата „Твоја Македонија“ која е единствена организирана сила со моќ и влијание за промени, за иднина и за просперитет на државата и граѓаните.

Споделете го текстот

Споделете

Пристапница компакт

пополнете пристапница кон спм

Пополнете ја пристапницата по што ќе ве контактираме за комплетирање на пристапувањето кон членство во Социјалистичка Партија на Македонија

Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашиот телефонски број во формат +389 7X XXX XXX
Внесета ја вашата email адреса
Внесете ја годината на раѓање
Изберете ја општината во која имате постојано место на живеење.

изберете тип на членство

Сакам да се зачленам во следните организации

Политичка програма

Политичка програма на Социјалистичка Партија на Македонија