Соопштение

Untitled-design (1)
автор /

Прес центар на СПМ

Прес центарот на СПМ се грижи за континуирано информирање на своите членови и симпатизери во врска со заложбите, активностите и плановите на СПМ

April 29, 2024

Вести

soopstenie

Социјалистичката партија на Македонија укажува на изјавите на лидерот на СДС Ковачевски дека тие се казнети од гласачите во првиот круг на изборите, се смислено признавање на вина, ама без каење.

Ковачевски со истата лицемерна реторика продолжува да лаже дека само со разговор може да се поправат сите грешки што ги направиле, само да се гласа за нив. Свесни се за поразот што ги очекува, па ветуваат невозможни работи.

Заев и Ковачевски како најголемни предавници и манипулатори ги променија името и структурата на државата, ја осиромашија, искрадоа и ја подредија под ДУИ и под странски држави. Безмилосно ја корумпираа и вратија државата назад во развојот и во положбата што ја имаше.   

Ковачевски се обраќа до гласачите, кои ги казнија, и ги замајува дека изборот е или со СДС во Европа, или со ВМРО во изолација. Вистинска изолација направија СДС и ДУИ со сите злодела и криминали кои ги создадоа. 

Единствена сила и капацитет што може да ја води Македонија кон Европа и кон развој и просперитет е Коалицијата „Твоја Македонија“. 

Затоа Социјалистичката партија на Македонија повикува на масовна излезност на 8 мај и гласање за кадрите на Коалицијата „Твоја Македонија“ за извесност, иднина и стабилност на државата и граѓаните.

Споделете го текстот

Споделете

Пристапница компакт

пополнете пристапница кон спм

Пополнете ја пристапницата по што ќе ве контактираме за комплетирање на пристапувањето кон членство во Социјалистичка Партија на Македонија

Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашиот телефонски број во формат +389 7X XXX XXX
Внесета ја вашата email адреса
Внесете ја годината на раѓање
Изберете ја општината во која имате постојано место на живеење.

изберете тип на членство

Сакам да се зачленам во следните организации

Политичка програма

Политичка програма на Социјалистичка Партија на Македонија