Соопштение

Untitled-design (1)
автор /

Прес центар на СПМ

Прес центарот на СПМ се грижи за континуирано информирање на своите членови и симпатизери во врска со заложбите, активностите и плановите на СПМ

April 26, 2024

Вести

soopstenie

Социјалистичката партија на Македонија цени дека вториот круг претседателски избори ќе базира на резултатите од првиот круг, односно од јасно изразените гласови и очекувања на граѓаните.

Граѓаните во првиот круг ги искажаа своите желби и барања. Тие ѝ дадоа огромна поддршка на Коалицијата „Твоја Македонија“ и на кандидатката Гордана Силјановска Давкова, што се очекува да се потврди и прошири.

СДС и Пендаровски сметаат дека тоа не е ништо и дека сега се почнува од нула. Тие и понатаму ги потценуваат граѓаните дека забораваат за кого се определиле и која опција ја преферираат. 

СДС со лаги ги храбри членовите и неопределените да ги поддржат и прават скриени нечесни комбинации за уште едно големо предавство кое оваа пропадната партија им го спрема на македонските граѓани.

Граѓаните се незадоволни од предавниците, корумпираните криминалци и лажговци кои ги осиромашија и ги понижија. СДС и ДУИ мора да бидат казнети и да одговараат за криминалите, прадавствата и злоделата.

Бранот на гласачи за Коалицијата „Твоја Македонија“ забрзано расте и ќе ги издигне највисоко претседателскиот кандидат и предложените кандидати за пратеници на ниво на државна сила која ќе може да се справи со проблемите што ги предизвикаа СДС и ДУИ.

Социјалистичката партија на Македонија укажува дека само со масовна излезност на изборите народот ќе си ја врати државата и ќе ја направи горда и просперитетна кон европскиот пат на раст и развој.

Споделете го текстот

Споделете

Пристапница компакт

пополнете пристапница кон спм

Пополнете ја пристапницата по што ќе ве контактираме за комплетирање на пристапувањето кон членство во Социјалистичка Партија на Македонија

Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашиот телефонски број во формат +389 7X XXX XXX
Внесета ја вашата email адреса
Внесете ја годината на раѓање
Изберете ја општината во која имате постојано место на живеење.

изберете тип на членство

Сакам да се зачленам во следните организации

Политичка програма

Политичка програма на Социјалистичка Партија на Македонија