Скриената опасност од законите за енергетски проекти

Untitled-design (1)
автор /

Прес центар на СПМ

Прес центарот на СПМ се грижи за континуирано информирање на своите членови и симпатизери во врска со заложбите, активностите и плановите на СПМ

April 5, 2024

Соопштенија

434143414_807854338046904_6034696262624944196_n

Социјалистичката партија на Македонија оценува дека најавеното донесување па одложување на 4 закони за енергетски проекти со државна поддршка се последните очајнички чекори на криминалците од власта во заминување за да украдат повеќе од една малијарда евра од македонските граѓани.

Со овој и со претходните криминални проекти власта подготвува економско убиство на македонската држава.

Страшни се последиците за иднината на државата, за губењето на нејзината сувереност и територија, за станување енергетски зависна и финансиски осиромашена држава.

Криминалната власт на СДС и ДУИ не сака да слушне ниту да ги разбере последиците кои долгорочно ги создава и кои сите ги гледаат како злокобна и уништувачка политика и предавство на државата.

Власта е заслепена од очекуваните криминални пари што ќе ги украде од граѓаните преку странски фирми, а еден претходен криминален модел се предлага да се повтори преку „Митилинеос“ со државата ќе мора да откупува енергија и кога не и треба по скапи цени, а во спротивно, ќе мора да плаќа пенали и казни со пари од граѓаните.

Социјалистичката партија на Македонија укажува дека електро енергетски објекти државата мора да гради итно и сама, а за тоа може да обезбеди капитални инвестиции од разни извори наместо да се фрлаат парите на странски компании за следните 30 или 60 години.

Нанародната, криминална и предавничка власт на СДС и ДУИ упорно работи на штета на државата и на своите граѓани.

Затоа мора да да сноси одговорност, да биде кривично гонета и судски казнета, а претходно отфрлена и поразена на наредните избори.

Споделете го текстот

Споделете

Пристапница компакт

пополнете пристапница кон спм

Пополнете ја пристапницата по што ќе ве контактираме за комплетирање на пристапувањето кон членство во Социјалистичка Партија на Македонија

Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашиот телефонски број во формат +389 7X XXX XXX
Внесета ја вашата email адреса
Внесете ја годината на раѓање
Изберете ја општината во која имате постојано место на живеење.

изберете тип на членство

Сакам да се зачленам во следните организации

Политичка програма

Политичка програма на Социјалистичка Партија на Македонија