Кои сме ние

Нашата веб-адреса е: http://spm.org.mk.

Коментари

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ние собираме податоци кои се прикажани во формуларот за коментари, како и IP адресата и низата на агентот на корисникот на прелистувачот за да помогнеме во откривањето на спам.

Анонимизирана низа создадена од вашата е-маил адреса (исто така наречена хаш) може да биде доставена до услугата Gravatar за да видите дали ја користите. Политиката за приватност на услугата Gravatar е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. По одобрувањето на вашиот коментар, вашата профилна слика е видлива за јавноста во контекстот на вашиот коментар.

Медиа

Ако поставувате слики на веб-страницата, треба да избегнувате поставување на слики со вградени податоци за локација (EXIF GPS) вклучени. Посетителите на веб-страницата можат да преземат и извлечат било какви податоци за локација од сликите на веб-страницата.

Колачиња

Ако оставите коментар на нашата страница може да изберете да зачувате вашето име, е-маил адреса и веб-страница во колачиња. Овие се за ваша удобност така што не ќе треба да ги пополнувате вашите детали повторно кога ќе оставите уште еден коментар. Овие колачиња траат една година.

Ако ја посетите нашата страница за најава, ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се отфрла кога ќе го затворите вашиот прелистувач.

Кога ќе се најавите, ќе поставиме исто така неколку колачиња за да зачуваме вашите информации за најава и вашите избори за приказ на екран. Колачињата за најава траат два дена, а колачињата за опции на екранот траат една година. Ако изберете "Запамти ме", вашата најава ќе трае две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најава ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавувате статија, дополнително колаче ќе биде зачувано во вашиот прелистувач. Ова колаче не вклучува лични податоци и едноставно покажува ID на статијата која што токму сте ја уредиле. Истекува по 1 ден.

Вградена содржина од други веб-страници

Статиите на оваа страница може да вклучуваат вградена содржина (на пр. видеа, слики, статии итн.). Вградената содржина од други веб-страници се однесува на истиот начин како и ако посетителот ја посетил другата веб-страница.

Овие веб-страници може да собираат податоци за вас, да користат колачиња, да вградуваат дополнително следење на трети страни и да го набљудуваат вашето взаемодејство со таа вградена содржина, вклучувајќи го следењето на вашето взаемодејство со вградената содржина ако имате сметка и сте најавени на таа веб-страница.

Со кого ги споделуваме вашите податоци

Ако побарате ресетирање на лозинката, вашата IP адреса ќе биде вклучена во е-маилот за ресетирање.

Колку време ги чуваме вашите податоци

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се чуваат неограничено. Ова е за да можеме да ги препознаеме и одобриме било кои следни коментари автоматски наместо да ги држиме во редица за модерација.

За корисниците кои се регистрираат на нашата веб-страница (ако има), исто така чуваме личните информации кои тие ги обезбедуваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да видат, уредат или избришат своите лични информации во секое време (освен што не можат да го сменат своето корисничко име). Администраторите на веб-страницата исто така можат да ги видат и уредат тие информации.

Кои права имате врз вашите податоци

Ако имате сметка на оваа страница, или сте оставиле коментари, можете да побарате да добиете експортирана датотека од личните податоци кои ги чуваме за вас, вклучувајќи ги сите податоци кои сте ни ги обезбедиле. Исто така можете да побарате да ги избришеме сите лични податоци кои ги чуваме за вас. Ова не вклучува податоци кои сме обврзани да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

Каде се испраќаат вашите податоци

Коментарите на посетителите може да бидат проверени преку автоматизирана услуга за откривање на спам.