Предупредување во врска со пензискиот план на Битиќи

Untitled-design (1)
автор /

Прес центар на СПМ

Прес центарот на СПМ се грижи за континуирано информирање на своите членови и симпатизери во врска со заложбите, активностите и плановите на СПМ

April 5, 2024

Прес

dimovski-mickovski

Социјалистичката партија на Македонија укажува дека приказните на вицепремиерот од СДС, Битиќи дека пензискиот план на Коалицијата “Твоја Македонија” ќе остави без пензија половина од пензионерите се конструкција и лага за партиски предизбори потреби.

Зголемувањето на пензиите е неопходно и со право се предлага линеарно зголемување на пензиите од страна на Коалицијата „Твоја Македонија“ и истото наидува на поддршка од пензионерите, што особено го избезумува вицепремиерот.

Битиќи си прави свое црно сценарио дека нема да има доволно пари за пензии и дека тоа ќе ги поремети финансиите на пензискиот фонд. Заборава дека разликите и заостанувањето на пензиите го направи токму владата на СДС и ДУИ и ги предизвика незадоволството и барањата на пензионерите.

Социјалистичката партија на Македонија истакнува дека е доста од лагите и манипулациите што постојано предизборно ги шират СДС и ДУИ.

На граѓаните им е јасно дека тие се потрошени партии и политичари и мора да си одат во историјата. Врме е за нови ликови и јасни и прецизни предлози кои се потребни за граѓаните.

Споделете го текстот

Споделете

Пристапница компакт

пополнете пристапница кон спм

Пополнете ја пристапницата по што ќе ве контактираме за комплетирање на пристапувањето кон членство во Социјалистичка Партија на Македонија

Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашиот телефонски број во формат +389 7X XXX XXX
Внесета ја вашата email адреса
Внесете ја годината на раѓање
Изберете ја општината во која имате постојано место на живеење.

изберете тип на членство

Сакам да се зачленам во следните организации

Политичка програма

Политичка програма на Социјалистичка Партија на Македонија