Победа

Untitled-design (1)
автор /

Прес центар на СПМ

Прес центарот на СПМ се грижи за континуирано информирање на своите членови и симпатизери во врска со заложбите, активностите и плановите на СПМ

May 8, 2024

Вести

soopstenie

Социјалистичката партија на Македонија ѝ ја честите победата на новата Македонска претседателка Гордана Силјановска Давкова.

Истовремено ја честита и победата на Коалицијата „Твоја Македонија“ предводена од новиот македонски премиер Христијан Мицкоски.

Со цврстата решеност и подготвеност македонскиот народ самостојно одлучи да ја определи својата иднина и иднината на државата, покажа висока свест и одговорност за што искрено му честитаме.

Социјалистичката партија на Македонија истакнува дека сплотеноста и единство на народот се основата за опстојување и сочувување на македонската држава.

Народот ја препозна и прифати за своја Колацијата „Твоја Македонија“ и гласаше за неа за да обезбеди стабилност, просперитет и европски развој на Македонија.

Со силата и волјата на народот здружено ќе се реализира Програмата 1198 на Коалицијата за да се обезбеди иднината и развојот на државата и граѓаните.

Социјалистичката партија на Македонија ги поздравува сите граѓани и членови на партијата кои несебично се ангажираа во остварувањето на предизборните активности и им ја честита оваа драгоцена изборна победа.

Да живее слободна, горда и просперитетна Македонија!

Споделете го текстот

Споделете

Пристапница компакт

пополнете пристапница кон спм

Пополнете ја пристапницата по што ќе ве контактираме за комплетирање на пристапувањето кон членство во Социјалистичка Партија на Македонија

Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашиот телефонски број во формат +389 7X XXX XXX
Внесета ја вашата email адреса
Внесете ја годината на раѓање
Изберете ја општината во која имате постојано место на живеење.

изберете тип на членство

Сакам да се зачленам во следните организации

Политичка програма

Политичка програма на Социјалистичка Партија на Македонија