Македонија горда

Untitled-design (1)
автор /

Прес центар на СПМ

Прес центарот на СПМ се грижи за континуирано информирање на своите членови и симпатизери во врска со заложбите, активностите и плановите на СПМ

April 25, 2024

Вести

soopstenie

Социјалистичката партија на Македонија оценува дека народната воља на вчерашните претседателски избори триумфира, граѓаните си ја сакаат државата и со изборна победа гласаа за Македонија да биде успешна и горда. 

Се потврди дека Македонскиот народ во најважните историски мигови знае правилно да процени и ѝ даде на државата поддршка, во слога и напредок да опстои во најтешките години на искушение.

Врмето на криминалците, лажговците и корумпираните политичари од СДС и ДУИ поминува, го осиромашија народот кој не ги сака и не ги прифаќа нивните лажни ветувања. Актуелната власт што ја понижи својата држава и народ мора да си оди и таа шанса не смее да се пропушти.

Граѓаните се тие кои знаат што се и што треба да одберат, кој да ги води и да ги оствари желбите и старемежите за напредок и подобар стандард. 

Врме е да ја вратиме гордоста на Македонија и во вториот круг масовно да се излезе на избори и да се повтори желбата на народот да си сочува и развива државата, а со неа да управуваат чесни и правдољубиви претставници кои народот ги сака.

Социјалистичката партија на Македонија повикува на масовна излезност во вториот круг за да се избере за претседател на државата Гордана Силјановска Давкова, 

Огромна доверба и глас заслужува Коалицијата „Твоја Македонија“ која има јасна програма и визија каде да се движи и развива Македонија.

Само така со правилен избор ќе се потврди желбата на секој Македонец што си ја сака тактовината да се развива во успешна и просперитетна држава членка во европското семејство. 

Социјалистичката партија на Македонија укажува дека промените се неопходни и тие ќе обезбедат надеж,  раст, развој и гордост за секој Македонец да ја чувствува државата како своја и да управува со неа.

Споделете го текстот

Споделете

Пристапница компакт

пополнете пристапница кон спм

Пополнете ја пристапницата по што ќе ве контактираме за комплетирање на пристапувањето кон членство во Социјалистичка Партија на Македонија

Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашиот телефонски број во формат +389 7X XXX XXX
Внесета ја вашата email адреса
Внесете ја годината на раѓање
Изберете ја општината во која имате постојано место на живеење.

изберете тип на членство

Сакам да се зачленам во следните организации

Политичка програма

Политичка програма на Социјалистичка Партија на Македонија