Соопштение

Социјалистичката партија на Македонија воопшто не е изненадена од написите и изјавите на одредени домашни лица и нивното упорно инсистирање на придавката „северна“. Дотолку повеќе што секој, па и македонската претседателка мора да се изјаснува како што тие сакаат. Опачината на македонското општество и ретроградните структури  и понатаму си земаат за право да зборуваат за…

Read More

Христос воскресна

Честитка до поглаварот на Македонска православна црква – Охридска архиепископија, архиепископот охридски и македонски Г.г. Стефан и до сите христијански верници. Со особена радост и задоволство празнувјќи го најголемиот христијански празник Христовото Воскресение Велигден, темелот на христијанството, дозволете ми Вам лично, на членовите на Светиот Синод на православните верници на МПЦ во земјата и во…

Read More