Соопштение

Социјалистичката партија на Македонија цени дека продолжувањето со напади е оркестрирано уценување на легитимна државна институција со цел да се ограничи правото на говор и мисла што е универзално право на секој човек.  Ескалираат и пишувањата и говорењата на разни медиумски ликови со крајно сомнителен кредибилитет, сведоци или учесници во криминални дејствија. Тие кои се…

Read More

Соопштение

Социјалистичката партија на Македонија подредувањето на Бујар Османи на македонските Албанци на легитимни и нелегитимни го смета за срамно и ниско однесување на министер без почит кон сопствениот народ и кој бескрпулозно бара по секоја цена да остане во власт, не почитувајќи ги изборните резултати. Османи кој ја посрамоти државата Македонија дома и во странство…

Read More

Владите на СДС со катастрофалните политики ја доведоа државата во подредена состојба

Социјалистичката партија на Македонија укажува на огромните последици што ги предизвикаа владите на СДС на чело со Заев и Ковачевски со уценувачките и предавнички договори и протоколи со соседите. Со катастрофалните политики тие ја подредија државата и ги продадоа името, јазикот и Македонските идентитетски обележја за лични интереси. Уцените и заканите што доаѓаат од првите…

Read More

Соопштение

Социјалистичката партија на Македонија воопшто не е изненадена од написите и изјавите на одредени домашни лица и нивното упорно инсистирање на придавката „северна“. Дотолку повеќе што секој, па и македонската претседателка мора да се изјаснува како што тие сакаат. Опачината на македонското општество и ретроградните структури  и понатаму си земаат за право да зборуваат за…

Read More

Победа

Социјалистичката партија на Македонија ѝ ја честите победата на новата Македонска претседателка Гордана Силјановска Давкова. Истовремено ја честита и победата на Коалицијата „Твоја Македонија“ предводена од новиот македонски премиер Христијан Мицкоски. Со цврстата решеност и подготвеност македонскиот народ самостојно одлучи да ја определи својата иднина и иднината на државата, покажа висока свест и одговорност за…

Read More

Соопштение

Социјалистичката партија на Македонија укажува дека гласањето на 8 мај е историско, народот ќе ја определи својата иднина и иднината на државата. Социјалистичката партија на Македонија истакнува дека како никогаш досега на македонскиот народ му е потребна сплотеност и единство како услов за опстојување и сочувување на македонската држава. Единствена организирана структура која има сила…

Read More

Христос воскресна

Честитка до поглаварот на Македонска православна црква – Охридска архиепископија, архиепископот охридски и македонски Г.г. Стефан и до сите христијански верници. Со особена радост и задоволство празнувјќи го најголемиот христијански празник Христовото Воскресение Велигден, темелот на христијанството, дозволете ми Вам лично, на членовите на Светиот Синод на православните верници на МПЦ во земјата и во…

Read More

Соопштение

Социјалистичката партија на Македонија укажува дека гласањето на 8 мај е пресудно за иднината на државата и народот во Македонија. Народот е обединет и после 7 години бара оваа криминална влада да си оди и да бидат казнети сите кои се огрешиле од законот. Коалицијата „Твоја Македонија“ ја започна трансформацијата на Македонија кон стабилна, транспарентна…

Read More

Честит 1 Мај

Првомајска честитка на Љупчо Димовски, претседател на СПМ Во мое лично име и во име на членовите на Социјалистичката партија на Македонија на македонските работници, трудбеници и сите граѓани на Република Македонија им го честитам 1-ви Мај, Меѓународниот ден на трудот. Почитувани работници, Изминативе неколку децении работникот и неговиот трудот постојано и сè повеќе е…

Read More

Соопштение

Социјалистичката партија на Македонија прeдизборниот наратив на СДС и надувањето на носењето тешки одлуки како причина за малиот број гласови го смета за инфантилно неиздржан. Вистината не е во носењето тешки туку предавнички одлуки, причина за нивното отфрлање од страна на народот. Предавниците никаде не поминуваат, туку секаде се осудени и казнети. СДС и ДУИ…

Read More