Поздравување на масовната поддршка во претседателската трка

Социјалистичката партија на Македонија ја поздравува масовната излезност и поддршката што и се дава на кандидатката за претседател на Република Македонија проф. д-р Гордана Силјановска Давкова. Народот знае што сака и што треба да избере за идниот претседател да биде достоен претставник на сите граѓани во Македонија. Од таму е масовната излезност и искажаната поддршка…

Read More

Предупредување во врска со пензискиот план на Битиќи

Социјалистичката партија на Македонија укажува дека приказните на вицепремиерот од СДС, Битиќи дека пензискиот план на Коалицијата “Твоја Македонија” ќе остави без пензија половина од пензионерите се конструкција и лага за партиски предизбори потреби. Зголемувањето на пензиите е неопходно и со право се предлага линеарно зголемување на пензиите од страна на Коалицијата „Твоја Македонија“ и…

Read More

Поддршка од СПМ за членство во Европската Унија

Социјалистичката партија на Македонија ја почитува определбата на мнозинството граѓани и политички партии во Македонија за јасната поддршка за членството во Европската унија. Социјалистичката партија на Македонија како европска партија со над сто години политичко присуство и со промоција на социјалистичката мисла во Македонија се згрозува од негативните квалификации, паушално дадени во медиумите за Коалицијата…

Read More

Оправдано незадоволство на пензионерите од актуелната власт

Социјалистичката партија на Македонија го разбира незадоволството на пензионерите од последното усогласувањето на растот на пензиите за 5,3%. Власта на СДС и ДУИ упорно се фали дека тоа е раст на пензиите но всушност е само делумно приближување до растот на инфлацијата и до растот на просечната плата што како модел не се покажа успешен…

Read More