Македонија горда

Социјалистичката партија на Македонија оценува дека народната воља на вчерашните претседателски избори триумфира, граѓаните си ја сакаат државата и со изборна победа гласаа за Македонија да биде успешна и горда.  Се потврди дека Македонскиот народ во најважните историски мигови знае правилно да процени и ѝ даде на државата поддршка, во слога и напредок да опстои…

Read More

Промените доаѓаат

Македонските социјалисти на народните собири на Коалицијата “Твоја Македонија” во Аеродром и Гази Баба Промените доаѓаат Заокружи број

Read More

Обраќање до граѓаните во Гази Баба

Секоја генерација има предизвици за заштита на државата. Така е и со нашата Денес ни е потребна хомогенизација на граѓаните и градење единство затоа што тоа е единствената надеж, со нашата храброст и одлучност, самите најдемократски преку изборите да ја срушиме оваа одродена и однародена власт Да заокружиме број за промени, за повторно ослободување на…

Read More

Уште 2 дена до победа

Остануваат само уште 2 дена до почетокот на испраќање во историја на криминалната власт на ДУИ и СДСМ. На 24-ти април сите да се обединиме околу бројот 2 и да гласаме за проф. Гордана Силјановска-Давкова за претседател!

Read More

Соопштение

Социјалистичката партија на Македонија оценува дека Ковачевски си промовира бомбастични елементи без програма со цел да привле гласачи.  Тој ветува се и сешто, па и членство во ЕУ за 4 години, иако преговорите не се започнати. Но, Ковачевски ветува и претварање на електроенергетскиот систем во акционерски и подделба на акциите на сите полнолетни граѓани, но…

Read More

Соопштение

Социјалистичката партија на Македонија оценува дека почетокот на кампањата за избор на пратеници заедно со претседателската ја покажува ориентацијата и силата на граѓаните за промени. Промените доаѓаат заедно со проектите и вложувањата во продуктивни намени. Доста беа од СДС и ДУИ лажни почетоци на патишта кои не се градат, на фабрики на ливади кои ги…

Read More

На лагите на ДУИ им нема крај

Социјалистичката партија на Македонија оценува дека режираната претстава на ДУИ во функција на претстојните избори е најава како оваа партија замислува во целост да управува со државата. Ако правилно се сфатат пораките, симулацијата како бурлеска на ДУИ е закана за сите кои треба сериозно да се загрижат за стремежите на оваа група, која не престанува…

Read More

Пендаровски секогаш бара вина кај другите

Социјалистичката партија на Македонија оценува дека кандидатот за претседател Стево Пендаровски секогаш бара вина кај другите за неуспесите и грешките што се случиле. За неуспехот во напредокот кон евроинтеграцијата без срам ја обвинува опозицијата. Неговите бугарски пријатели брскрајно ги сака  да бидат како поддржувачи на процесот и покрај нивно вето и уцените за бугаризација на…

Read More