Соопштение

Untitled-design (1)
автор /

Прес центар на СПМ

Прес центарот на СПМ се грижи за континуирано информирање на своите членови и симпатизери во врска со заложбите, активностите и плановите на СПМ

June 13, 2024

Вести

soopstenie

Социјалистичката партија на Македонија оценува дека продолжуваат предавничките напади и политики на поранешниот премиер Зоран Заев и грчкиот граѓанин Алексис Ципрас против интересите на народот во Македонија.

Со нивна најава дека се крши духот на Договорот од Преспа овие претставници на најпредавничкиот период за Македонската држава уште ги бранат неодбранливите и срамни понижувања кои токму тие ги создадоа.

Славењето на овој наметнат асиметричен договор на 6 години од неговото потпишување е само доказ дека историјата не го препозна како чин за меѓусебно помирување и градење стабилност во регионот.

Останати се бројни нерешени прашања кои се основ за нови уцени и блокади од страна на јужниот сосед, а евроинтеграцијата станува се подалечна и комплицирана.

Неприфаќањето на писмото и духот на Договорт од народот во Македонија треба да е основ за преиспитување и репреговарање на овој договор во духот на демократска и рамноправна позиција на државите.

Социјалистичката партија на Македонија укажува на штетите од досегашната погубна антимакедонска политика на Заев и СДС со ДУИ и дека никој нема право и мандат да работи против интересите на државата Македонија, а за оставарување на лични лукративни цели за што мора да одговараат.

Споделете го текстот

Споделете

Пристапница компакт

пополнете пристапница кон спм

Пополнете ја пристапницата по што ќе ве контактираме за комплетирање на пристапувањето кон членство во Социјалистичка Партија на Македонија

Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашиот телефонски број во формат +389 7X XXX XXX
Внесета ја вашата email адреса
Внесете ја годината на раѓање
Изберете ја општината во која имате постојано место на живеење.

изберете тип на членство

Сакам да се зачленам во следните организации

Политичка програма

Политичка програма на Социјалистичка Партија на Македонија