Соопштение

Untitled-design (1)
автор /

Прес центар на СПМ

Прес центарот на СПМ се грижи за континуирано информирање на своите членови и симпатизери во врска со заложбите, активностите и плановите на СПМ

May 20, 2024

Вести

soopstenie

Социјалистичката партија на Македонија цени дека продолжувањето со напади е оркестрирано уценување на легитимна државна институција со цел да се ограничи правото на говор и мисла што е универзално право на секој човек. 

Ескалираат и пишувањата и говорењата на разни медиумски ликови со крајно сомнителен кредибилитет, сведоци или учесници во криминални дејствија. Тие кои се навикнати и платени да ги глорифицираат СДС и ДУИ и нивните предавнички политики. 

Тоа кај македонскиот народ повеќе не поминува, а на изборите тие се прозрени и отфрлени како помагачи на носителите на политиките спротивни на националните и државни интереси.

Притисоците од овие лица Македонија да ги прифаќа сите барања од странство се срамни и недопуштени. Народната волја мора да се почитува од сите и од дома и од надвор за единство на државата Македонија.

Влезот во ЕУ го ограничија токму таквите бескрајно попустливи политики на СДС и ДУИ кои одработија за туѓи и за свои лични интереси, а против сопствената држава и народ.

Социјалистичката партија на Македонија укажува дека Коалицијата „Твоја Македонија“ со поддршката што ја доби е единствен легитимен претставник на народот за изразување и градење на политики и за одбрана на Македонските национални интереси и идентитетски обележја.

Споделете го текстот

Споделете

Пристапница компакт

пополнете пристапница кон спм

Пополнете ја пристапницата по што ќе ве контактираме за комплетирање на пристапувањето кон членство во Социјалистичка Партија на Македонија

Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашиот телефонски број во формат +389 7X XXX XXX
Внесета ја вашата email адреса
Внесете ја годината на раѓање
Изберете ја општината во која имате постојано место на живеење.

изберете тип на членство

Сакам да се зачленам во следните организации

Политичка програма

Политичка програма на Социјалистичка Партија на Македонија