Соопштение

Untitled-design (1)
автор /

Прес центар на СПМ

Прес центарот на СПМ се грижи за континуирано информирање на своите членови и симпатизери во врска со заложбите, активностите и плановите на СПМ

May 6, 2024

Соопштенија

soopstenie

Социјалистичката партија на Македонија укажува дека гласањето на 8 мај е историско, народот ќе ја определи својата иднина и иднината на државата.

Социјалистичката партија на Македонија истакнува дека како никогаш досега на македонскиот народ му е потребна сплотеност и единство како услов за опстојување и сочувување на македонската држава.

Единствена организирана структура која има сила и моќ за промени во државата е Колацијата „Твоја Македонија“ и само таа може да обезбеди стабилност, просперитет и европски развој на Македонија.

Кандидатката за преседател Гордана Силјановска Давкова и предложените кадри за пратеници од Коалицијата се потврдени луѓе, сериозни, и цврсто патриотски определени за да ја направат Македонија силна и горда. Само тие може да се справат со проблемите што ги создадоа СДС и ДУИ, со криминалот и мафијата кои мора да бидат отстранети и казнети.

Силата и вољата на народот ќе се оствари со реализација на Програмата 1198 на Коалицијата које е програма од народот и ги содржи сите негови барања кои сигурно ќе бидат реализирани.

Социјалистичката партија на Македонија ги повикува сите граѓани на масовна излезност и поддршка за кандидатите на Коалицијата „Твоја Македoнија“ за поубава, праведна и горда држава за успех на сегашните и идните генерации.

Споделете го текстот

Споделете

Пристапница компакт

пополнете пристапница кон спм

Пополнете ја пристапницата по што ќе ве контактираме за комплетирање на пристапувањето кон членство во Социјалистичка Партија на Македонија

Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашиот телефонски број во формат +389 7X XXX XXX
Внесета ја вашата email адреса
Внесете ја годината на раѓање
Изберете ја општината во која имате постојано место на живеење.

изберете тип на членство

Сакам да се зачленам во следните организации

Политичка програма

Политичка програма на Социјалистичка Партија на Македонија