Соопштение

Untitled-design (1)
автор /

Прес центар на СПМ

Прес центарот на СПМ се грижи за континуирано информирање на своите членови и симпатизери во врска со заложбите, активностите и плановите на СПМ

April 27, 2024

Вести

soopstenie

Социјалистичката партија на Македонија укажува дека народот со масовната излезност потврди дека си ја сака Македонија и сака да ја направи повторно горда и повторно своја.

За Ковачевски, Фатмир Битиќи и Бојан Маричиќ од СДС неуспехот во првиот изборен круг е заради национализам, популизам и ксенофобија што тие ги гледаат кај опозицијата. Но токму тие треба да се погледнат себеси во огледало и да се соочат со народот и народната воља, што тие ги потценуваат, а за грешките мора да си одат и да одговараат. 

Антиевропските и антимакедонските СДС и ДУИ потајно работат на модели да не успеат изборите за да може да се избира претседател во парламентот, како што сака ДУИ, или да има уставна криза. Постизборниот инжењеринг на кој се надеваат нема да успее. 

Социјалистичката партија на Македонија ги предупредува криминалните партиски авантуристи во СДС и ДУИ дека народот тоа нема да го дозволи, ќе ги запре предавничките политики, ќе ги отстрани и ќе се пресмета со овие нечесни политичари кои не и сакаат добро на својата земја.

Изборите на 8 мај се историска шанса Македонија да биде каква што ја сака народот. Народот бара промени и тоа јасно го порачува со изразените огромен број гласови.

Социјалистичката партија на Македонија повикува на македонско национално и државно единство и со масовна излезност да ги победиме корумпираните политичари од криминалните СДС и ДУИ. 

Да ги запреме погрешните политики и националното понижување кое овие анационални партии го направија.

Споделете го текстот

Споделете

Пристапница компакт

пополнете пристапница кон спм

Пополнете ја пристапницата по што ќе ве контактираме за комплетирање на пристапувањето кон членство во Социјалистичка Партија на Македонија

Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашиот телефонски број во формат +389 7X XXX XXX
Внесета ја вашата email адреса
Внесете ја годината на раѓање
Изберете ја општината во која имате постојано место на живеење.

изберете тип на членство

Сакам да се зачленам во следните организации

Политичка програма

Политичка програма на Социјалистичка Партија на Македонија