Slide
добредојдовте на веб-страницата на социјалистичка партија на македонија

Приклучете се на партијата која обединува, се бори за социјална правда, еднаквост во нашата Македонија.

Пристапница
Органи на партијата
Книги
Пристапница
Органи на партијата
Документи
Slide
запознајте се со лидерството на спм

Претставувана од Претседателот, Г-динот Љупчо Димовски, СПМ бележи раст во популарноста

Пристапница
Органи на партијата
Книги
Органи на Партијата
Органи на партијата
Документи
Slide
книги издадени од спм

Социјалистичка Партија на Македонија има издадено повеќе наслови кои можете бесплатно да ги преземете

Пристапница
Органи на партијата
Книги
Книги
Органи на партијата
Документи

најнови вести и известувања

Прочитајте ги најновите актуелности поврзани со делувањето на Социјалистичката Партија на Македонија.

На лагите на ДУИ им нема крај
На лагите на ДУИ им нема крај
Социјалистичката партија на Македонија оценува дека режираната претстава на ДУИ во функција на претстојните избори е најава како оваа партија замислува во целост да управува со државата. Ако правилно се
Пендаровски секогаш бара вина кај другите
Пендаровски секогаш бара вина кај другите
Социјалистичката партија на Македонија оценува дека кандидатот за претседател Стево Пендаровски секогаш бара вина кај другите за неуспесите и грешките што се случиле. За неуспехот во напредокот кон евроинтеграцијата
Неостварливите ветувања на актуелниот Претседател
Неостварливите ветувања на актуелниот Претседател
Пендаровски ветува дека со него ќе се прифатат бугарските уцени за промена на Уставот и за натамошната подреденост на Македонија под интересите на туѓи држави. Настапува со веќе виден цинизам и агресија
Неуспешниот мандат на Стево Пендаровски
Неуспешниот мандат на Стево Пендаровски
Социјалистичката партија на Македонија го дели мислењето дека Стево Пендаровски во празно го потроши петгодишниот претседателски мандат, во празни прераскажувања и сплеткарења, непримерени за еден претседателски
Скриената опасност од законите за енергетски проекти
Скриената опасност од законите за енергетски проекти
Социјалистичката партија на Македонија оценува дека најавеното донесување па одложување на 4 закони за енергетски проекти со државна поддршка се последните очајнички чекори на криминалците од власта во
Неосновани обвинувања од страна на Вицепремиерот
Неосновани обвинувања од страна на Вицепремиерот
Социјалистичката партија на Македонија оценува дека вицепремиерот Фатмир Битиќи има очигледни проблеми и тој конфабулира за прашања кои се од неговата неуспешна политика. Обвинувајќи ја опозицијата за
Стапката на БДП – показател за неуспешноста на актуелната власт
Стапката на БДП – показател за неуспешноста на актуелната власт
Социјалистичката партија на Македонија оценува дека последниот податок за растот на бруто домашниот производ од 0.9% ја покажува сета неуспешност на политиките на власта на СДС и ДУИ. Минималниот раст
previous arrow
next arrow
Поздравување на масовната поддршка во претседателската трка
Поздравување на масовната поддршка во претседателската трка
Социјалистичката партија на Македонија ја поздравува масовната излезност и поддршката што и се дава на кандидатката за претседател на Република Македонија проф. д-р Гордана Силјановска Давкова. Народот
Предупредување во врска со пензискиот план на Битиќи
Предупредување во врска со пензискиот план на Битиќи
Социјалистичката партија на Македонија укажува дека приказните на вицепремиерот од СДС, Битиќи дека пензискиот план на Коалицијата “Твоја Македонија” ќе остави без пензија половина од пензионерите се конструкција
Поддршка од СПМ за членство во Европската Унија
Поддршка од СПМ за членство во Европската Унија
Социјалистичката партија на Македонија ја почитува определбата на мнозинството граѓани и политички партии во Македонија за јасната поддршка за членството во Европската унија. Социјалистичката партија на
Оправдано незадоволство на пензионерите од актуелната власт
Оправдано незадоволство на пензионерите од актуелната власт
Социјалистичката партија на Македонија го разбира незадоволството на пензионерите од последното усогласувањето на растот на пензиите за 5,3%. Власта на СДС и ДУИ упорно се фали дека тоа е раст на пензиите
previous arrow
next arrow
Манипулација со показателите за растот на платите
Манипулација со показателите за растот на платите
Социјалистичката партија на Македонија го оценува прикажувањето на растот на плати во Македонија во изминатите 7 години од вицепремиерот Фатмир Битиќи како шарена лага или како приказна за неуки деца.
Поддршка за Гордана Силјановска Давкова во трката за претседател
Поддршка за Гордана Силјановска Давкова во трката за претседател
Социјалистичката партија на Македонија целосно ја поддржува проф. д-р Гордана Силјановска Давкова за претседател на Македонија и им укажува на членството и на граѓаните дека единствено таа заслужува да
Коментар на одлуката на Стејт Департментот
Коментар на одлуката на Стејт Департментот
Социјалистичката партија на Македонија не е изненадена од одлуката на Стејт департментот со која Стевчо Јакимовски и Катица Јанева се ставени на Црната листа на САД заради криминали и корупција. Именуваните
Заблудите во врска со ЕУ интеграцијата
Заблудите во врска со ЕУ интеграцијата
Социјалистичката партија на Македонија укажува на инфантилната теза дека само со СДС и ДУИ државата ќе се европеизира  како на уште една лага од многуте што ги искажуваат со години. СДС и ДУИ лажно
previous arrow
next arrow

организации во рамки на социјалистичка партија на македонија

Посетете ги веб-страниците на нашиот подмладок, Форумот на жени и Советот на СПМ

ljupco-dimovski1
Пристапница

пополнете пристапница кон спм

Пополнете ја пристапницата по што ќе ве контактираме за комплетирање на пристапувањето кон членство во Социјалистичка Партија на Македонија

Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашето комплетно име и презиме на кирилица
Внесете го вашиот телефонски број во формат +389 7X XXX XXX
Внесета ја вашата email адреса
Внесете ја годината на раѓање
Изберете ја општината во која имате постојано место на живеење.

изберете тип на членство

Сакам да се зачленам во следните организации

ljupco-dimovski-3

програма на социјалистичка партија на македонија

Третиот конгрес на СПМ ја донесува следната политичка програма:

органи на партијата

Погледнете ги раководните тела на Социјалистичката Партија на Македонија

ljupco-dimovski-5

МАКЕДОНИЈА, ДРЖАВА  НА РАМНОПРАВНИ ГРАЃАНИ

За социјалистите сите луѓе се еднакви и сите народи се рамноправни. Социјалистите веруваат во човечката солидарност, во поврзувањето меѓу луѓето, мирен живот и прогрес.

НАДВОРЕШНА  ПОЛИТИКА

Цврсто сме определени за целосна вклученост на нашата земја во европските интеграциони процеси и во системите на колективна безбедност во Европа и во светот, прифаќајќи ги стандардите што од нас ги бира Европската унија и НАТО.

ЕКОНОМИЈАТА - ВРВЕН ПРИОРИТЕТ ВО РЕШАВАЊЕТО НА ЖИВОТНИТЕ ПРОБЛЕМИ

СПМ е загрижена за влошената екномска положба на граѓанинот, кој сѐ потешко ги решава проблемите предизвикани од падот на животниот стандард.

издавачка дејност

Погледнете и преземете ги книгите во идание на Социјалистичка Партија на Македонија.

Прашања и одговори

Зачленувањето во СПМ може да го направите преку пополнување на пристапница на нашиот веб-сајт, по што ќе бидете повикани да дојдете лично во некоја од нашите подрачни канцеларии за издавање на потврда за членство.

Преземањето на програмата може да го направите директно преку нашиот веб-сајт, со кликнување на следниот линк.

Социјалистичката Партија на Македонија е раководена од страна на актуелниот Претседател Љупчо Димовски, додека највисоки органи се Претседателството и Републичкиот одбор.

Да, книгите објавени на страницата на СПМ се издадени од страна на Партијата, и се бесплатни за преземање од страна на посетителите. Социјалистичка Партија на Македонија е горда на револуционерните дејци од историјата на борбата за македонска државност и со гордост објавува и ќе продолжи да објавува книги со кои се зачувуваат спомените на најзначајните мигови од значајните историски периоди.

нашите ограноци

Социјалистичката Партија на Македонија содржи неколку организации чија цел е засилување на инклузивноста на младите и жените во работата на партијата и активностите во општеството

icons-elections-100 (1)
Млади социјалисти на македонија >
icons-popular-woman-100
Форум на жени >
icons-parliament-100 (1)
совет на спм >