Half Sized Blog Element (Single Author Style)

Half Sized Blog Element (Multi Author Style)

Честитка за празникот Св.Климент Охридски

Почитуван г. г. Стефан, Дозволете ми лично и во име на членовите на Социјалистичката партија на Македонија Вам, на членовите на Светиот архиерејски синод, на целото свештенство и монаштво и на сите верници од православната вероисповед, искрено да Ви го честитам празникот Свети Климент Охридски. Основоположник на македонската црковна и народна духовност, патрон на Македонската […]

Соопштение

Социјалистичката партија на Македонија изразува крајно несогласување од одлуката на македонските претставници во мешовита историска комисија да прифатат отворање на црковни прашања како тема на дискусија. Оваа неразумна одлука на ова откроирано работно тело претставува потврда на ирационалноста од неговото постоење како резултат на штетниот и антимакедонски билатерален договор со источниот сосед. Социјалистичката партија на […]

Честитка за празникот Св.Климент Охридски

Почитуван г. г. Стефан, Дозволете ми лично и во име на членовите на Социјалистичката партија на Македонија Вам, на членовите на Светиот архиерејски синод, на целото свештенство и монаштво и на сите верници од православната вероисповед, искрено да Ви го честитам празникот Свети Климент Охридски. Основоположник на македонската црковна и народна духовност, патрон на Македонската […]

Соопштение

Социјалистичката партија на Македонија изразува крајно несогласување од одлуката на македонските претставници во мешовита историска комисија да прифатат отворање на црковни прашања како тема на дискусија. Оваа неразумна одлука на ова откроирано работно тело претставува потврда на ирационалноста од неговото постоење како резултат на штетниот и антимакедонски билатерален договор со источниот сосед. Социјалистичката партија на […]