„НАСМЕВКА НИЗ ЗАБИ“

Говорот на телото открива често пати многу повеќе од тоа што поединецот сака да каже. Читањето на пораките преку разните манифестации на поединецот се учи, исто како и начинот на изразување, кој, ако се анализира ни открива друга слика од прикажаната.
Да се соопшти пораз со насмевка е нешто што е вежбана појава, но со цел. Често повторувана зошто бројни се поразите и срамот, а насмевката е „кисела“.
Да се прикаже црното дека е бело или обратно е исто така научно фундирана постапка. Маркетинг опција за политиката е постојано да се докажува дека си во право, а опозицијата не чини и таа е закана за се, па треба да ја снема зошто ги открива злоделата на власта. Тоа е израз на неспособноста за хумано однесување и скриено зло кое блика низ насмевката со белите заби.
Народот одамна ги прочита лагите, знае да одбере кој ја кажува вистината и затоа е со него и му ја дава довербата.
Премиерот З.З. ја свитка повторно кичмата во Софија и најави дека тоа ќе го прави пак, и пак, без усул и без срам, до бескрај. Не доби ништо, а сите знаеа дека во сегашните локални состојби да се добие „нешто“ е невозможна работа. Тој како да не знае дека ја срами целата држава и дека неговата политика на продажба на народот и државата е поразена. Со насмевката која треба да биде проучувана од повеќе професии се открива поривот на неговите лукративни намери.
Тој поразот го соопштува, ама со насмевка низ заби. Ветува дека ќе успее да добие датум, за датумот, за датумот…. и тоа ако не сега многу скоро, наскоро, понатаму и уште поскоро, ако не оваа, следната сезона и тоа се низ насмевка и лажен оптимизам.
Веќе не е важен ни датум ни почеток на процес кој може да трае со децении, ако се нема воља на другата страна за почит на државата и народот. Опстојувањето на македонскиот народ е вековно и ќе продолжи, но неопходно е казнување на велепредавниците за штетата која му ја нанесоа.
Мандатот врви, а тој нема можност да соопшти радосна вест, неговата деловна и друга способност се во прашање. Добра вест за него е што криминалот и корупцијата се шират. Се шират и плантажите со марихуаната и приходите од неа, а судството и полицијата за да молчат добија поголеми плати. Тоа е тоа, моделот е купи за да нема бунтови, а власта ќе си „владее“ уште еден век.
Следат избори и пораз на киселите насмевки за него и за неговите следбеници кои добро си ги наплатуваат услугите. Ќе им биде кисело задоволството, со насмевки низ заби.
Социјалистите знаат и работат постојано за државата која се гради со лубов и со посветеност, а не со купи-продај политика на ЗЗ.
Социјалистите се доследни на принципите на илинденците и на асномците кои ја создадоа македонската држава и со довербата од народот ќе се борат за нејзино опстојување и јакнење.

ЈП

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.