ИЗБОРНО СОБРАНИЕ НА ОО СПМ ОХРИД

На ден 12.07.2021 година во просториите на Општинската Организација на СПМ Охрид се одржа осмото изборно собрание.
Во присуство на избраните делегати беа разгледувани повеке точки како и избор на органите на Партијата.
На собранието беше усвоен извештајот за работата на Општинската Организација и повторена заложбата на СПМ , Македонија да застане ЦВРСТО во одбрана на македонскиот Идентитет и Јазик.
Изгласани се Општинскиот одбор, а изгласан е и Извршниот Обор во состав:
Претседател : проф д-р. Александар Блажески;
Потпретседател : Александар Попоски;
Извршен Секретар : Милена Танеска;
Секретар : Јон Чаулев;
Членови : Тони Иваноски, Науме Пуфтоски, Никола Маслов, Гуладин Гуладин, Никола Блажески, Јован Бојчески и Даниела Ангелоска.
Успешна работа за охридските социјалисти.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.