ЗА БУГАРСКО-СДСМ-овските ОДНОСИ

Воопшто не претставува изненадување ставот на СДСМ и одбивањето на предлогот за посебна Резолуција за преговорите со Бугарија која би се изгласала во македонското Собрание. Инфантилниот одговор на СДСМ дека нема потреба од такво нешто само го потврдува неверојатно нискиот капацитет на оваа партија и дефинитивно отсуството на чувството за припадност и елементарна одговорност.
Патем, понудената Резолуција е поприлично задоцнета затоа што Македонија со актуелниот хибриден режим забрзано се движи во неповратна насока на самонегирање, бришење и згаснување. Крајно е цинично, меѓутоа се чини дека сме сведоци на погребот на нашата македонска држава без за тоа да сме свесни или тоа не сакаме, не само да го прифатиме туку и да го признаеме, што одговорноста за сè ја чини многу поширока.
Само за потсетување, во јануари 2017 година Социјалистичката партија на Македонија, свесна дека ќе случи сето ова, во соработка со дел почитуваните (кои и сега се вклучени во Резолуцијата) ја изготви сеопфатната Платформа за заштита на македонските национални и државни интереси (тогаш наречени “црвени линии”). И тогаш СДСМ неодговорно, неписмено и безобразно ја одби иницијативата со образложение дека тие прашања се соддржани во нивната изборна програма што е ноторна лага, толку својствено за оваа партија за која лагата и измамата се основната и оддамна непроменлива карактеристика.
Интересно е што, на пример преку ментално проблематичните партиски соопштенија, токму кај СДСМ отуствиваат ткн.идентитетски линии или во најмала рака се спорни.
Всушносткај нив спорно е се освен лагата, измамата, криминалот …
Затоа Резолуцијата воопшто неможе да биде штетна како што велат во СДСМ туку штетни се нивните политики, подеднакво на погубноста од нивната извитоперена и идеолошки загубена матрица.
Конечно, после сè се поставува прашање дали во оваа апатридна партија има нешто останато што ја поврзува со македонскиот народ и држава?
Одговорот на ова прашање треба да го даде самото членство, подеднакво на горчливото прифаќање на фабричката грешка уште во самото основањето.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.